Spring naar content

De Vuelta komt naar Anneville!!!!

In 2020 zou de Vuelta Breda aandoen. Grote nadruk lag (en ligt) hierbij op de geschiedenis van Breda, met onder ander een start op het Kasteel en een stukje door de Grote Kerk.
2020 was ook een heel bijzonder jaar, immers, 75 jaar bevrijding èn het was 75 jaar geleden dat Hare Majesteit Koningin Wilhelmina op Anneville verbleef. Daar komt nog bij dat we net onze oprijlaan van prachtig kasseien voorzien hadden.
Dat was voor ons reden genoeg om de stoute schoenen aan te trekken en via een connectie contact te zoeken met de organisatie van de Vuelta. “Zou het niet mogelijk zijn? Zou het in dit jaar geen goed idee zijn om het erfgoedgehalte van deze etappe nog wat op te krikken en over onze gloednieuwe kasseistrook te rijden?” We hebben daarbij natuurlijk ook verwezen naar de vermaarde Tour de Geersbroek van weleer.
Allerlei bezwaren, de route lag al vast, maar we bleven vasthouden en uiteindelijk kregen we te horen dat we de Vuelta over Anneville zouden krijgen. Men was gevoelig voor historie en een kleine afwijking aan het begin van de etappe zou niet al teveel problemen opleveren. Maar begrijpelijkerwijs ging de Vuelta in 2020 niet door.
Het zou 2022 worden.
77 jaar zou niet zo speciaal zijn dus we hielden er rekening mee dat het in 2022 niet meer zou gebeuren en eigenlijk iets te laat hebben we toch maar weer contact gezocht met de organisatie en tot onze grote vreugde kregen we eerder deze week te horen dat het toch kon, ook al lag de route eigenlijk alweer vast.
Met andere woorden: De Vuelta komt naar Anneville.
In plaats van door Ulvenhout naar Strijbeek te gaan slaat de Vuelta nu bij de Annevillelaan linksaf om langs het nieuw aangelegde bos en dan over de A58 te gaan en dan onze laan in te draaien. Aan het einde gaat men linksaf en volgt de parallelweg van de Geersbroekseweg om dan in het bos rechtsaf te slaan en via de Royaaldreef naar de nieuwe Fietsallee te gaan en deze te volgen tot aan de Gilzeweg waarna men naar Chaam gaat en van daaruit de “oude” route weer gaat volgen.

De vertegenwoordigers uit Spanje op bezoek om de mogelijkheden van de Vuelta over de lanen van Anneville te bekijken en te bespreken. Fotoarchief Koetshuis Anneville.

PS Ja het was 1 april, grote dank aan allen die lekker meegedaan hebben deze grap in stand te houden.