Spring naar content

Inspectie Monumentenwacht Noord-Brabant

Vandaag zijn de monumentale gebouwen van Landgoed Anneville geïnspecteerd door de Monumentenwacht Noord-Brabant. De eigenaren van het Landgoed, de familie de Constant Rebecque, hebben een abonnement op deze dienst.

Monumentenwacht Noord-Brabant biedt deze dienst met steun van de provincie. Op deze manier draagt de provincie haar steentje bij aan het behoud van het erfgoed in haar deel van het land, zoals bijvoorbeeld Landgoed Anneville.

Wij laten deze inspectie jaarlijks uitvoeren omdat wij zuinig zijn op het historische erfgoed dat wij mogen beheren. Het rapport dat wij krijgen biedt ons waardevolle informatie bij het plannen van het onderhoud. Het kan doorslaggevend zijn bij het bepalen waar onderhoud het eerste zal worden uitgevoerd.

De historische bouwstijl, bijzondere constructies en bewerkelijke materialen maken onderhoud en herstel van gebouwen zoals Koetshuis Anneville ingewikkeld. Daar is deskundigheid en ervaring bij nodig. We laten ons graag adviseren door de deskundigen van de Monumentenwacht Noord-Brabant. Zo kunnen onze gasten blijven genieten van het Koetshuis en Landgoed Anneville.