Spring naar content

Ons verhaal

Wij zijn de broers Jan en Wim de Constant Rebecque. Laat je niet afschrikken door onze dubbele Franse achternaam. Meer dan twee heren de Constant Rebecque, zijn wij vooral Jan en Wim. Benaderbaar, gastvrij.

Wij hadden het voorrecht om op te groeien op landgoed Anneville. Hier genoten we een heerlijke jeugd tussen de bossen, weilanden en lommerrijke lanen in de nabijheid van Ulvenhout. Onze ouders hadden alle tijd voor ons, Onze ouders leerden ons wat echt belangrijk is, namelijk genieten van de mensen om je heen.

Ze konden hun werkzaamheden vanaf het landgoed organiseren en wij zijn dankbaar dat we dat als volgende generatie op onze wijze kunnen voortzetten.

Historie

Rond 1850 bouwde onze verre voorouder Prosper Cuypers van Velthoven hier het fraaie zomerhuis “Anneville”, toen nog te midden van eindeloze heide. Het Koetshuis werd in 1898 gebouwd. Anneville was achtereenvolgens een zomerhuis, een theehuis, een hotel en een kantoor.

Het huis werd beroemd in de herfst van 1944 toen prins Bernhard hier neerstreek na de bevrijding van Zuid-Nederland. Hij verbleef hier een half jaar en werd afgelost door niemand minder dan koningin Wilhelmina en haar dochter kroonprinses Juliana. Gedurende zes weken hield de koningin op Anneville hof totdat de rest van Nederland werd bevrijd.

Tegenwoordig

In 1997 hebben wij het Koetshuis gerestaureerd en besloten om het het open te stellen voor congressen en kleinschalige evenementen. Sindsdien genieten onze gasten mee van de Brabantse historische en natuurlijke rijkdom van Anneville. Stap voor stap hebben we het Koetshuis gemoderniseerd en aangepast naar de verwachtingen van deze tijd. Bijna 25 jaar later is het Koetshuis een veel bezochte, geliefde Ulvenhoutse locatie voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en de laatste jaren in toenemende mate ook uitvaarten. De stijl van Jan en Wim is gastvrij, laagdrempelig en toegankelijk. De gastheren werken flexibel samen met cateraars, dj’s, fotografen, chauffeurs en wie er ook verder nodig zijn om jullie gelegenheid te doen slagen. Het Koetshuis is boven alles een plek in de buitenlucht. Gasten op een bruiloft,  uitvaart of zakelijke bijeenkomst in het Koetshuis wijken graag uit naar buiten om te genieten van de lente, zomer, herfst of winter op Anneville.

Gastheren Jan en Wim

Jan ademt natuur en het bourgondische leven. Met toewijding runt hij de keuken van het Koetshuis en met zijn achtergrond in bosbouw zorgt hij voor de bomen en planten op het landgoed. Zijn liefde en aandacht voor het landgoed zie je terug in het groen, dat gasten op Anneville overal omringt.

Broer Wim is bedrijfskundige en technisch onderlegd. Hij heeft met name de gebouwen op het landgoed onder zijn hoede.
Hij zorgt ervoor dat deze in een tiptop staat zijn en blijven,
met respect voor hun monumentale uitstraling. Daarnaast bestiert hij de zakelijke kant van het Koetshuis en zorgt
ervoor dat het Koetshuis van alle technische gemakken op audiovisueel voorzien is.

Samen zijn de broers de gastheren van Koetshuis Anneville.