Spring naar content

Nieuw wegdek Oprijlaan

Enkele jaren geleden hebben we op Anneville onze oprijlanen laten verharden. Hierbij hebben wij destijds gekozen voor het bestraten met authentieke materialen. Gedurende een periode van ruim een half jaar waren stratenmakers uit België in de weer met een enorme hoeveelheid kasseien. Nu we een aantal jaren verder zijn, zijn er toch wel een paar dingen waar we iets minder goed over hadden nagedacht. Zo blijkt dat de kasseien zo goed zijn gelegd dat het uitnodigt tot een keer het gaspedaal (Hoe noemen we dat in een elektrische auto ???) diep in te trappen. Met kinderkoppen blijkt dat een enorme geluidsoverlast te geven.

Daarnaast hebben we gezien dat door de breedte van de voegen tussen de stenen het onkruid welig tiert. Het is gebleken dat de bestrijding hiervan het meest doelmatig zou zijn door gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Zowel geluidsoverlast als  gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn voor ons onwenselijk. Reden om na te denken over oplossingen en een plan voor de lange termijn uit te stippelen.

Zeer recent nam de organisatie van de Marathon van Breda contact met ons op. Enige maanden geleden hadden we de organisatie toestemming gegeven onze oprijlaan in het parcours op te nemen. Nu kwam de organisatie terug met de vraag of er iets gedaan kon worden aan de oprijlaan van het Landgoed. Bij nader inzien bleek tijdens trainingsrondes dat de kasseien voor de hardlopers teveel vertraging geven. De kans op uitvallers vanwege te laat binnen komen zou te groot worden.

Om de Marathon ter wille te zijn hebben de eigenaren van het Landgoed, de broers Jan en Wim de Constant Rebecque, besloten het asfalteren van de oprijlanen naar voren te halen. Nu zullen de marathonlopers een strak, mooi lopend wegdek aantreffen op het Landgoed.

De werkzaamheden zullen meteen na de tweede Paasdag starten zodat de oprijlanen er strak bij liggen op 19 mei.

Naschrift: Dit was onze 1 april grap voor 2024. Door de Marathon van Breda bedacht en wij deden er graag aan mee. Wij kijken uit naar de Marathon op 19 mei en zullen de deelnemers van harte verwelkomen op het Landgoed.